Jagten på insulinpennens afløser: Novo tester medicinkapsel med mikrokanyle i mavesækken

Felice Frankel
Den mekaniske insulinpille er på størrelse med en ært. Prototypen er udviklet på MIT. Illustration: Felice Frankel.
Novo Nordisk er gået i gang med det første Fase 1-forsøg af en mekanisk insulinpille, der er opfundet på MIT og nu klar til afprøvning på mennesker.
12. maj kl. 13:51

I disse uger søger Novo Nordisk i Holland raske mænd og kvinder til at blive de første frivillige - og modige - deltagere i et forsøg med et sindrigt apparat i pillestørrelse, der måske kan blive en afløser for insulinpennen.

'Den mekaniske insulinpille' er en selvudløsende og selvstabiliserende metalkapsel til injektion af lægemidler i maveslimhinden: Man sluger den ærtestore kapsel af metal ligesom man ville tage anden medicin i pilleform. Og så finder den agern-formede kapsel selv ned i maven og lægger sig til rette, så den flade bund hviler på maveslimhinden.

Efter en forudbestemt ventetid fyres en lille kanyle ud, der injicerer den rette dosis af insulin direkte ind i slimhinden - uden at den sarte medicin angribes og nedbrydes af mavesyren. Når medicinen er leveret, trækkes nålen ind i kapslen igen, og hele apparatet passerer ud igen ad den naturlige vej.

Få fuld adgang til CareTech

CareTech skriver om velfærdsteknologi til de professionelle brugere og beslutningstagere, der arbejder med digitale og teknologiske løsninger til sundhed, pleje, omsorg og selvhjulpenhed. Vi giver dig teknologisk indsigt, og vi formidler erfaringer med udvikling, udbud og implementering. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til CareTech
Alt indhold på CareTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.