Halvdelen over 85 år er i høj grad udfordret af digitaliseringen: »De føler sig udenfor i deres eget liv«

21. marts kl. 12:353
gorchittza2012/Bigstock
Illustration: gorchittza2012/Bigstock.
Et aktivt socialt liv med familie og venner er helt afgørende for at holde sig frisk og selvhjulpen langt op i årene, lyder det fra vicedirektør i Ældre Sagen Michael Teit Nielsen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hver tredje dansker i den voksne befolkning føler sig udfordret af digitaliseringen ifølge en ny Epinion-undersøgelse lavet for Ældre Sagen.

Det skriver ITWatch.

Læs også: Aalborg Universitets it-specialistuddannelser får 33 procent flere ansøgere på et år

Læs hele artiklen

CareTech henvender sig til professionelle, der arbejder med velfærdsteknologi i den danske sundhedssektor.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til CareTech
Alt indhold på CareTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
20. marts kl. 16:40

Altså en papir-forskudsopgørelse er nok et større problem for Skat end den vil være for gamle mennesker. Især da indkomster og fradrag er mere overskuelige (fraværende) for folk i så høj en alder. Det er alt det andet, som vanskeligt/ikke kan håndteres på anden vis end fra en browser, der hyler folk ud af den.

Altså de mennesker, der bliver frustrerede over, at MitPiv ikke fungerer på Android, er jo næppe alle over 85? Så hvordan f... skal et gammelt menneske kunne håndtere de besynderlige fejlmeddelelser og manglen på et menneske i "forvaltningen", der kan sige og gøre noget?

Møder man op personligt, kan man sikkert være heldig at få hjælp, det hører man faktisk om. Men det er heller ikke utænkeligt, at man skulle have bestilt tid via hjemmesiden eller udskrevet en blanket i forvejen. Når man først er programmør, er det umuligt ikke at tænke som en.

1
20. marts kl. 13:18

Med al respekt for at digitalisering kan gøres bedre, men hvormange over 85 vil "i høj grad" være udfordet ved at skulle udfylde en papir-forskudsopgørelse korrekt, herunder med papir at rekvirere papirdokumenter for rentesaldi osv?

2
20. marts kl. 14:19

Du har de fleste borgere i aldersgruppen 85+ udfyldt deres selvangivelse på papir i mere end 3/4 dele af deres liv, så det de kan de nok fortsat finde ud af.

Og selvom de begynder at få sværere ved det, så er det alt andet lige, lettere at få pårørende til at hjælpe, når det er på papir.