Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Klimaet er en større trussel mod mennesker end brand

31. januar kl. 05:021
Christian Fundby Schou
Illustration: Christian Fundby Schou.
Artiklen er ældre end 30 dage

Vil du bidrage til debatten med et synspunkt? Så skriv til vores PRO debatredaktion på pro-sekretariat@ing.dk

Mit navn er Christian, jeg er 33 år, far til tre piger, uddannet Design & Innovation-ingeniør – og har altid arbejdet med sikring af liv og værdier. Som kystlivredder sikrede jeg liv til vands. Som frømandselev troede jeg, at jeg skulle sikre liv ved at tage andres. 

Og i dag arbejder jeg hos DBI, hvor jeg leder en indsats for brandsikker produktudvikling i byggeriet. Med tiden er jeg dog kommet til den erkendelse, at brand faktisk ikke er den primære trussel, jeg designer mod, men derimod de klimaforandringer, vi står overfor. 

Læs hele artiklen

BuildingTech - Byggeri, renovering og vedligehold.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til BuildingTech
Alt indhold på BuildingTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. februar kl. 08:18

Mange tak for en god artikel der netop sætter fingeren hvor det gør aller mest ondt. Omstillingen i byggeriet er ikke kun leverandørernes ansvar men i allerhøjeste grad de styrelser det udsteder love og angiver reglerne for byggeriet. Love og regler der er fra en tid hvor man ubekymret blot tilfører flere ressourcer og materialer for at regulere mere eller mindre væsentlige problemer i byggeriet. Vores voldsomt ressource forbrugende og ikke mindst miljøskadelige regler er også et udtryk for en trang til at udvide veldfærden for borgerne på kort sigt uden at bekymre sig om konsekvenserne for senere generationer. Konsekvenser vi ser hver dag. For hvornår var det sidst vi havde en brandkatastrofe i Danmark med dødelig udgang. Jeg mener det var Hotel Hafnia i 1973 hvor 35 mennesker ulykkeligt omkom. Ja der har været voldsomme bygningsbrande siden, men mig bekendt alene med materielle omkostninger til følge. så hvorfor er det mere vigtigt at bevare bygningerne end klimaet. Tak for at byde ind på denne dagsorden