PensionDanmark: Vi vil skabe bedre natur, når vi bygger nyt

10. november 2022 kl. 05:43
Sommarivabyen Helsingør biodiversitet PensionDanmark
PensionDanmark har besluttet, at koncernens byggerier ikke må skade biodiversiteten, og fra 2030 bliver det et krav, at byggerierne skal forbedrer forholdene for naturen. På projektet Sommarivabyen i Helsingør skal der således etableres tre naturtypologier; skovbryn, overdrev/græsland og vådområde, der tager udgangspunkt i eksisterende naturtyper i lokalområdet. Illustration: Tegnestuen Lokal.
Hensyn til biodiversitet bliver indarbejdet fra de tidligste overvejelser om køb af grunde til driftsplaner og evalueringer hos PensionDanmark. Selskabet har besluttet, at dets byggerier ikke må skade naturen, og fra 2030 skal biodiversiteten forbedres, når der bygges.
Artiklen er ældre end 30 dage

Selv om der i Danmark ikke er lovkrav om, at biodiversiteten skal forbedres på en grund, når man bygger nyt, så er det præcis det, som PensionDanmark har sat sig som mål.

»I forhold til bygninger er det jo CO2, der skal gøres noget ved, og i forhold til landskabsdelen er det altså biodiversitet, der står og blinker. CO2 kan vi gøre noget ved ved at bygge anderledes, men problemerne med biodiversitet kan ikke bygges væk. I stedet må vi tage mest muligt hensyn og passe på naturen, når vi bygger,« siger Mia Manghezi, der er projektudviklingsdirektør hos PensionDanmark.

Læs hele artiklen

BuildingTech - Byggeri, renovering og vedligehold.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til BuildingTech
Alt indhold på BuildingTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger