I 2013 blev det såkaldte Upcycle House opført i Nyborg. Projektet skulle vise, hvor lav en CO2-udledning man kunne nå ved at genbruge så meget som muligt - eksempelvis ved at bruge gamle containere. Men hvis projektet blev opført i dag, ville CO2-udledningen efter de nye beregningsregler, der trådte i kraft til nytår, være højere end den grænse, der gælder for store nybyggerier. En katastrofe for genbrug, mener arkitekt Anders Lendager, der tegnede Upcycle House. Illustration: : Laura Jørgensen / Makvärket.
Selv om man bruger genbrugsmaterialer i et nyt byggeri, vil de blive regnet som lige så CO2-udledende som nye materialer, når man skal bevise, at man overholder bygningsreglementets nye CO2-krav. En katastrofe, mener arkitekt.
Artiklen er ældre end 30 dage
I Nyborg findes et af Danmarks mest bæredygtige huse, Upcycle House. Eller det vil sige, at det var det. Indtil 1. januar i år, hvor en række nye klimakrav trådte i kraft.
»Vi kommer med aftalen til at bringe byggeriet ind i en ny grøn tidsalder, hvor klimavenlige løsninger går hånd i hånd med sunde, gode og billige byggerier,« sagde den daværende indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S), da han i 2021 præsenterede aftalen om de klimakrav, der blev indført i bygningsreglementet 1. januar i år.
Læs hele artiklen
BuildingTech - Byggeri, renovering og vedligehold.
Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.
Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.
Abonnementsfordele
Fuld adgang til BuildingTech
Alt indhold på BuildingTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
