Ingeniører overvejer konkurrencesag mod Autodesk

27. september 2022 kl. 05:05
Henrik Garver, adm. dir. Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI)
Rådgivende ingeniører og arkitekter har i flere år kritiseret og protesteret overfor softwareleverandøren Autodesk, som sidder på en stor del af it-markedet i byggebranchen, men virksomheden har ikke lyttet. Derfor undersøger rådgivernes brancheorganisation Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) ifølge direktør Henrik Garver, om der kan rejses en sag om brud på konkurrencereglerne. Illustration: Henrik Eskildsen / Foreningen af Rådgivende Ingeniører.
Den dominerende softwareleverandør til den danske byggebranche, Autodesk, har skruet priserne godt op de senere år. Men det er svært for kunderne at skifte. Derfor overvejer Foreningen af Rådgivende Ingeniører sammen med andre europæiske brancheforeninger at rejse en konkurrencesag.
Artiklen er ældre end 30 dage

Virksomheden Autodesk, der blandt andet leverer software til byggebranchen har over de senere år fået omfattende kritik for både at øge priserne på deres produkter med mere end 70 procent på fem år, at gennemføre prisstigninger på 30 procent med få måneders varsel og tage langt højere priser for sine produkter i Europa end i USA. Både entreprenører, arkitekter og ingeniører har i åbne breve protesteret over Autodesks ageren siden 2020, men det har ifølge det seneste protestbreve ikke for alvor ændret noget.

Læs hele artiklen

BuildingTech - Byggeri, renovering og vedligehold.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til BuildingTech
Alt indhold på BuildingTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger