Casper Pedersen

Helsingør-elever uden Chromebooks: »Det er bare lidt svært ikke at bruge sin computer« (Version2)

Nu brugte jeg lidt tid på at finde ud af hvordan man så kunne komme uden om at have ChromeOS på en ChromBook; 1) det virker kun for nogle få maskiner, 2) det er ikke noget en hver-som-helst ville gå igang med.

Så for at slippe for ChromeOS bør man nok kigge efter en anden platform.

14. august kl. 10:51
Kommune forventer nyt Chromebook-forbud: Forbereder exit-strategi (Version2)

Der er flere med kendskab til brancen der tidligere har sagt at man får ikke noget hvis man beder om det, den enste måde at får dem til bordet er ved at lukke deres tilgang til de ting der generer deres penge, og det vil sige forbrugeren. Og det betyder så ikke meget hvis lille Danmark stille sig op på bedste maneer og forlanger noget, der er man nød til at gøre det fra EU hold, eller klistre sig på når Tyskland, Frankrig eller Irland går i kødet på dem.

Men som altid, så tror politikkeren på Christiansborg at Danmark betyder noget, ude i den store verdern - hvilket Danmark jo også gør, men ikke så meget som man tror.

Vi som forbrugere er allerede solgt, vores politikkere tænker ikke på os når de snakker om at kontrollere big IT, de prøver at finde en vej til en velfortjent pension med et godt betalt konsulent job.

12. august kl. 23:49
Helsingør-elever uden Chromebooks: »Det er bare lidt svært ikke at bruge sin computer« (Version2)

Ideen er ikke dårlig, men man køre rent faktisk ikke en "ren" linux når man køre linux på en chromebook (det jeg har kunne finde ud af), det er lidt lige som WSL hvor man rent faktisk køre linux i paralell med ChromOS ... så man slipper ikke for at Google kigger en over skulderen når man har en ChromeBook.

ChromeBooks er geniale, de er billige, og vejer næsten ingen ting ... problemet er Google, som lever af at sælge informationer om vores privatliv.

12. august kl. 23:32
Helsingør-elever uden Chromebooks: »Det er bare lidt svært ikke at bruge sin computer« (Version2)

Den må jeg have fat i, mange tak.

12. august kl. 12:21
Helsingør-elever uden Chromebooks: »Det er bare lidt svært ikke at bruge sin computer« (Version2)

Hvis man ikke kan lære de basale færdigheder ved hjælp af papir og blyant så er der et eller andet ivejen med systemet.

Og "outdated" bøger bliver jo ikke forkerte, man må så diskutere (med eleverne) hvad der er sket siden bøgerne blev skrevet - vi havde det samme problem for 40 år siden - og der fik vi så en kopi fra en avis som gave en opdateret skildring - problemet er så i dag, at aviserne ikke engang kan skildre en begivenhed (fulstændig) korrekt.

Problemet er vel at de unge undervisere også har lært at gøre alt ved hjælp af Google / computere og idag heller ikke kan bruge opslags bøger....

12. august kl. 12:18
Region Syd flytter i Microsofts cloud, men er usikker på, om det er lovligt (Version2)

"GDPR kræver også, at den dataansvarlige (Region Syddanmark) skal føre tilsyn med sin databehandler (Microsoft). Men i rapporten står der, at regionen kun kan føre tilsyn ved at kigge i en revisionsrapport fra Microsoft, som kan være underlagt hemmeligholdelse. Derfor er regionen i tvivl om, hvorvidt det stemmer overens med GDPR."

Det skriger jo til himmelen at der er et eller andet galt hvis de rapporter som Microsoft levere er underlagt hemmeligholdelse.

Måske det ville være på sin plads at kigge på alternative løsninger, så vidt jeg kan se fra dette så bruger man outlook/exchange, oneDriver og Sharepoint. Exchange kan man jo fint beholde on-prem, og der findes alternative løsninger for oneDriver og Sharepoint.

Det ser ud til at region-syd er ved at lave det samme som de gjorde med Bios ... man skifter til noget, uden egentlig at undersøge om det er lovlig / vil virke.

4. juli kl. 09:37
Skarp kritik af regeringens planer om opbevaring af uskyldiges DNA: Krænker menneskerettighederne (Version2)

Vi har jo set hvordan de ser på menneskerettighederne bare ved at kigge på det ulovlige loggings direktiv.

Så man kan vel forvente at de ignore alle og gennemføre det. Så bliver politiet da glade....

18. maj kl. 19:42
Danskerne ved, at de bliver sporet på nettet - og er ikke bekymrede (Version2)

Jeg kunne måske tænke at det er fordi man har fundet ud af at man ikke kan gøre noget ved det. Når folketinget har besluttet sig for at gå imod grundloven og tilsidesætte alt hvad man egentlig tager forgiver, så er der ikke så meget mere man kan gøre.

Og som vi har set, så har en dom fra CJEU jo heller ikke ændre meget.

Det ville nok bekymre alle Danskere hvis de opsamlede data blev delt med USA (NSA), men det er der jo ikke noget der ved noget om.

15. marts kl. 14:28
Farvel til GratisDNS og Gratis Google GSuite (Version2)

Nu siger du jo ikke noget om hvilke funktioner du mangler fra GSuite, men kig evt. på fastmail, der kan du hænge så mange domæner på som du har lyst til - der bliver betalt for antal brugere.

2. marts kl. 14:21
RIP GratisDNS Tak for mange gode år (Version2)

Har du overvejet Hetzner (også gratis), jeg ved ikke om de har reverse-dns, men et fornuftig API findes. Jeg har kun overflødig kigget, men jeg ville selv fortrække Hetzner istedet for CloudFlare eller Route53.

Quickdns kunne jo også være interssant ... så...

3. februar kl. 09:52
Tak Peter! (Version2)

Som en meget lille bruger har jeg været meget glad for de gratis services på GratisDNS - og har mere en gang undret mig over at det var gratis - nå ja navnet. Et stort cadeau til Peter.

Er der nogen der har kigget på alternativer til one.com; quickdns, CloudFlare, Route53, Hetzner (Tysk og gratis - https://www.hetzner.com/dns-console), osv. ?

3. februar kl. 09:24
Myndigheder satser stort på AI: Her er de sidste 12 signaturprojekter (Version2)

Underskrift projektet ?

25. januar kl. 09:49
Den nye lognings-lov er stadig noget ulovligt juks (Version2)

Det er jo lidt som den Polske fadæse med deres justits system - EU har sagt at hvad der er sat i gang går imod EU lovgivning og give ideer til hvordan det kan rettes.

Danmak ignore EU i denne sag. Man skal sikkert have den op i EU parlementet, som så sparker til Kommisionen som så begynder at slå Danmark i hovedet - før sker der sikkert ikke meget.

Hvad jeg finder "sjovt" er at der i denne sag ikke er nogen der beklager sig over at EU blander sig i intern Dansk lovgivning... ;-)

Og det der så er meget interssant, hvis politiet (og PET, evt. FET) har adgang til disse ting - har de så delt disse ting med USA ?

3. december 2021 kl. 18:54
MitID forsinket endnu en gang: Testperioden forlænges med flere måneder (Version2)

Så det helt store spørgsmål er hvad tjener de konsulent huse som lave dette ... de er vel ikke helt interesseret i at blive færdige, især ikke hvis de er på time/resource ... og ikke fast pris.

Man burde måske have kigget på DigiID i Holland som har et system som virker og har virket i mere end 10år... men nej, Danmark skal jo starte forfra og selv finde ud af det - til over pris.

5. juli 2021 kl. 22:45
International topforsker vender hjem til ITU: København skal være førende på it-projekter (Version2)

Mon ikke man skulle starte med at kigge på hvad eksterne konsulenter (altså managements konsulenter koster). McKinsey er bestemt ikke billige, de og deres kollegaer har jo egentlig ikke interesse i at et projekt bliver leveret til tiden ... så tjener de jo ingen penge ;-)

30. juni 2021 kl. 21:58
Central bank of Denmark hacked as part of 'the world’s most sophisticated hacker attack' (Version2)

One could almost belive that the Central Bank of Denmark have ceasted to existe based on the first paragraph.

The SolarWinds hack has been know for months, and it's kind of intereting to know why the Bank let servers have internetaccess after the hack was know - maybe the employees should have a refresh course in security ?

29. juni 2021 kl. 23:40
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’ (Version2)

Lidt EB "Journalistik"?

Nu er det jo noget tid siden at SolarWinds problematikken kom frem, så det er jo lidt underligt at Nationalbanken først finder ud af at der er nogen der har haft fri adgang til alle hylder ?

Hvad jeg ikke kan forstå er at man ikke begyndte at lukke af for adgang til internettet da man fik afvide (Microsoft og FBI) at SolarWinds havde gjordt det muligt for hackere at få adgang til komprimiterede netværk.

Humm....

29. juni 2021 kl. 23:37
Databeskyttelse står i vejen for cloud i Statens It: »Vi har et ekstra ansvar« (Version2)

Der er da flere europæiske cloud udbydere som kun har datacentre i Europa (eu), og som ikke koster mere end fx AWS. Hvorfor ikke bruge dem.

Jeg undre mig oftere over hvorfor Danmark er så USA fikseret.

11. maj 2021 kl. 09:16
Opgiv persondataoverførsler til USA: »Så kan vi ligeså godt overføre data til Kina« (Version2)

Det er jo ikke helt rigtigt at virksomheder i EU ikke kan bruge github - hvis dette ikke ville være muligt så ville der havde været skevet om det på nuværende tidspunkt.

De kan ikke bede medarbejderen om at bruge deres private konto på github til firma mæssige ting, en der er ikke noget i vejen for at man bruger firma (firma email, firma fon, etc) til at oprette kontoen.

Hvor det bliver interessant er brugen af HR systemer om WorkDay og ligende, eller brugen af system som Okta til access styring, eller Zscaler proxy ...

4. maj 2021 kl. 20:05
Opgiv persondataoverførsler til USA: »Så kan vi ligeså godt overføre data til Kina« (Version2)

Det er jo ikke helt rigtigt at virksomheder i EU ikke kan bruge github - hvis dette ikke ville være muligt så ville der havde været skevet om det på nuværende tidspunkt.

De kan ikke bede medarbejderen om at bruge deres private konto på github til firma mæssige ting, en der er ikke noget i vejen for at man bruger firma (firma email, firma fon, etc) til at oprette kontoen.

Hvor det bliver interessant er brugen af HR systemer om WorkDay og ligende, eller brugen af system som Okta til access styring, eller Zscaler proxy ...

4. maj 2021 kl. 20:05