Mikkel Planck

Den automatiske varmecheck viser, hvorfor datakvalitet kommer først (Version2)

Hvis du har 6000 kr ekstra, så kan det godt være at det ikle dækker det ekstra forbrug på eksemplevis gas, men du har stadigvæk 6000 kroner til forbrug, som du har i ekstra købekraft - derfor er det et element i inflationsforhøjelse, da du bekæmper den ved at nedsætte efterspørgselen.

1. september kl. 08:10
Furesø Kommune har droppet Chromebooks: Risikoen var for høj (Version2)

Jeg er sådan set enig i din betragtning, men det har bare intet med sagen at gøre - Helsingør er IKKE dumpet på den tekniske løsning, men på deres manglende risikovurdering. Du skal huske at ultimativt har enhver virksomhed eller institution selv ansvaret, også selvom nogle mener af man kan exportere problemet til andre.

Det er vigtigt at skelne mellem hvad der er teknisk muligt, og hvad der ligger indenfor lovens rammer - Selvom det altid høster flere likes at skælde ud på cloud;-) Cloud har sin berettigelse, men det har GDPR også, så udfordringen ligger i arbejde i spændet mellem dem.

23. august kl. 11:29
Furesø Kommune har droppet Chromebooks: Risikoen var for høj (Version2)

ja og nej - problemet opstår når man ikke har lavet en tilstrækkelig risikovurdering, og det er dermed ikke nødvendigvis selve leverandøren eller amerikansk cloud den er gal med. I tilfældet med Helsingør, er man simpelthen bare kørt over for fuld stop, og har ikke lavet den nødvendige vurdering, hvor man i tilfældet i artiklen her, aktivt har taget stilling og vurderet at Google ikke levede op til kravene. Om det så er korrekt, eller man iøvrigt er enig, er en helt anden sag.

23. august kl. 08:42
Helsingørs borgmester raser over Chromebook-afgørelse: »En helt rædselsfuld og totalt urimelig situation« (Version2)

Det er vel helt enkelt - Havde kommunen gjort deres job korrekt, så havde borgmesteren ikke stået her på Version2 og givet andre skylden for deres egne mangler.

18. august kl. 19:18
Helsingør-elever uden Chromebooks: »Det er bare lidt svært ikke at bruge sin computer« (Version2)

Se DR tv- avisen i dag, hvor datatilsynet kommer med en udtalelse. Som jeg tidligere har skrevet i anden tråd, så handler det simpelthen om, at Helsingør ikke har belyst alle risiko-elementer, og at de IKKE har styr på datasikkerheden i forhold til den domumentation de har indsendt.

sagens kerne er, at Helsingør simpelthen ikke har levet op til deres ansvar, og datatilsynet har faktisk gjort deres job.

18. august kl. 18:03
Skat indrømmer: Videreudvikling af Netcompanys EFI-afløser kan ikke løse centrale problemer (Version2)

Tidligere stoppede man indrivelsen, da man fandt ud af at der blev inddrevet udenom lovgrundlaget - Har man sikret at skat ikke endnu engang bryder loven? Der er jo efterhånden præcedens for brud på loven af offentlige instanser.

18. august kl. 13:15
Bag kulissen i Chromebook-kampen: Datatilsynet ser på sagen »med ekstrem alvor« (Version2)

Den her sætning giver mig myrekryb: »Man kan vel næsten sige, at eleverne bliver gidsler i en bureaukratisk diskussion mellem to offentlige myndigheder – hvilket jeg syntes er rigtig ærgerligt og i ingens interesse.«

Manden nægter jo at tage et ansvar, men så skal jeg nok hjælpe ham med at fixe det for ham: Man kan nærmest sige, at eleverne bliver gidsler af en situation, hvor vi som kommune ikke har gjort vores job godt nok, og sikret at alle data blev behandlet efter loven.

Manden er sikkert et godt menneske, men lige her udviser han seriøs mangel på overblik over hvem der egentligt har ansvaret her. Totalt ansvarssvigt!

15. august kl. 14:53
Kovending i Helsingør: Elever starter skoleåret uden Chromebooks - lærerne fortsætter (Version2)

Det kan man reelt ikke, da data kan knyttes til et login/identitet - Ellers bliver det jo temmeligt svært at tildele de korrekte resourcer.

8. august kl. 20:44
Kovending i Helsingør: Elever starter skoleåret uden Chromebooks - lærerne fortsætter (Version2)

Det stemmer jo ganske godt overens med min ynglings-aversion over en politiker: Vi vil det her politisk, so go make it happen!

Når de bliver taget med fingrene i kagedåsen: Det var ikke lige "top-of-mind", og det stod helt omme på side 2!

Jeg arbejder med en del virksomheder der rent faktisk tager det her seriøst, fordi det fantisk har en konsekvens for dem - Helsingør har brugt X antal millioner på denne her løsning, uden at have gjort sig ret mange tanker om risici, og helt sikkert uden at det får konsekvens... For andre end de borgere der har betalt for en vognfuld ubrugelige Chromebooks, samtidigt med at de kan regne med et månedligt bad som pensionist.

8. august kl. 12:24
Kovending i Helsingør: Elever starter skoleåret uden Chromebooks - lærerne fortsætter (Version2)

Discalimer - Arbejder for en amerikansk virksomhed, der leverer sikkerhedsløsninger via cloud - Bare lige for fuld transparens:-)

Googles løsninger er sandsynligvis ikke fuldt transparente, men det ændrer ikke på sagen. Hvis der ikke er fuld transparens, så bør det indgå i analysen, og der bør være en vurdering af ricisi forvundet hermed. Det alene vil jeg ikke mene diskvalificerer en løsning (i juridisk regi), men det vil så stå helt klart, at nogen må have taget ansvaret for den risiko. Om det så ender med at nogen rent faktisk tager ansvaret på sig, er jeg mere tvivlende omkring.

Med min sparsomme erfering med politik, kan jeg godt tvivle på at en stor rød advarsel, havde ændret noget på den politiske beslutning.

8. august kl. 11:36
Kovending i Helsingør: Elever starter skoleåret uden Chromebooks - lærerne fortsætter (Version2)

Som jeg forstår sagen (ret mig gerne hvis jeg tager fejl), så har det intet med opsætning af computere at gøre, men sagen er opstået fordi kommunen ikke har lavet en konsekvensanalyse.

Sagt på en anden måde: De kommer sandsynligvis ikke til at ændre i opsætning, men der bliver i stedet lavet lidt papirnusseri, og så er det ellers business as usual - Glæder mig til at se resultatet nlste mandag.

8. august kl. 11:03
Lokaltog A/S taler ud om ransomwareangreb: Blev også ramt sidste år (Version2)

Værktøjerne er tilgængelige for alle, men det er min erfaring at kun enterprise-markedet har taget dem til sig, mem EDR/SIEM/XDR/etc havde givet dem et svar temmeligt hurtigt - Desværre er der mange der bare forlader sig på AV, og kører fuldstændigt i blinde, eller har købt en eller anden gigantisk pakke, og har ikke fået uddannet deres folk i brug af den.

Disclaimer: Jeg arbejder for en producent af sikkerhedssoftware.

20. juli kl. 08:39
Digital Post-besparelser smuldrer: Statskassen går glip af knap en kvart milliard kroner (Version2)

jeg ville inderligt ønske, at det her kom som en overraskelse for mig.... Det er desværre ikke tilfældet.

20. juni kl. 20:04
Kritik af regeringens digitaliseringsstrategi: »Jeg kan nærmest ikke finde et ord om mere brugerinvolvering« (Version2)

Man har efterhånden indtrykket af, at folket er til for staten, og ikke omvendt ....

7. juni kl. 19:45
IDA: Regeringen skal stoppe sin lognings-kamp nu (Version2)

Husk nu Mantraet - Mere overvågning er lig med mere frihed !

Måske det var på tide at kigge på en forfatningsdomstol?

6. juni kl. 10:42
Minister fastholder: Politiet kommer ikke til selv at slette uskyldiges DNA (Version2)

Man må forstå, at borgeren er til for systemet og ikke omvendt - Det her giver jo god anledning til at kigge på, om ikke en forfatningsdomstol er værd at bruge krudt på.

31. maj kl. 05:16
Spyware truer danske politikere: Folketinget anskaffer scannings-værktøj mod Pegasus (Version2)

husk på, at mere overvågning er lig med mere sikkerhed ;-)

27. maj kl. 18:07
88 myndigheder i 24 lande har brugt Clearview AI siden 2020 - også Rigspolitiet (Version2)

… er desværre ikke engang overrasket !

3. september 2021 kl. 13:16
Tilsyn: PET bryder »systematisk« lovkrav (Version2)

Hvordan kan etaten regne med at den almindelige borger eller virksomhed overholder loven, når etaten tilsyneladende ikke selv kan finde ud af det ? Der bliver stukket pænt store bøder ud til virksomheder for lignende overtrædelser, så måske stikke en bøde ud til PET, som tages ud af eget budget - Så skal der findes besparelser, og man kunne passende starte med de folk der har ignoreret loven!

3. september 2021 kl. 13:14
Danmarks nationalbank hacket som led i ‘verdens mest sofistikerede hackerangreb’ (Version2)

Jeg vil umiddelbart skyde på, at evt. kameraer osv er adskilt fra prod-netværkene allerede, så i det scenarie er det enten ikke prod der er ramt, eller kun det IoT-netværk der evt. kan manipuleres firmware osv. på - her gætter jeg bare :-)

29. juni 2021 kl. 17:11