Morten Andersen

Danmarks første storskala geotermianlæg skal ligge i Aarhus (GridTech)

Udover muligheden for mindre energi i undergrunden end man regner med erindre jeg også at der tidligere har været problemer med tilkalkning i processudstyr (eller måske var det andre miniraler end kalk?). er det problmer der er "lokale" eller?

16. januar kl. 11:36
Nu bliver den første CO2 indfanget på ARC – men hvor skal den opbevares? (WasteTech)

CO2 er ikke særlig giftig. Du dør af kvælning førend at du dør af de toxiske egenskaber.... (måske det er CO du tænker på)

25. juni 2021 kl. 13:13
Rejsekort skal it-moderniseres: Findes noget bedre end plastickort og 19.000 standere? (Version2)

Man må nok også se i øjnene at hvis man opgradere vil der gå endnu færre år inden den teknologi så er forældet. Fremtidssikring er næsten umuligt. Da man fandt på rejsekortet var der ingen smartphones - dem havde man nok tænkt bedre ind hvis de havde eksisteret men det var der jo ingen der kunne forudse at de kom til spille så stor en rolle som de gør i dag...

Da man udviklede systemet ønskde man vist et fælles system som var det eneste system. I praksis kom der en del parallelt systemer (DSB's billetapp, periodekort, mobil klippekort, ungdomskort) hvoraf nogle er forsvundet igen. Nok fordi man ikke kunne finde en løsning på de rabatmuligheder der (politisk) er bygget ind i offentlig transport og som ikke passer med rejsekortets rabat struktur

21. april 2021 kl. 10:07
Politiet udvider massiv ANPG-overvågning: Slettefristen fordobles til 60 dage (Version2)

Jeg ser ind imellem på politirapporten fra Nordsjælland - og kan se at man rigtig tit stopper folk som har spildt øl på kørekortet eller aldrig har erhvervet det eller af andre årsager ikke har kørekort. Den høje hit-rate må hænge sammen med dette system.

Men jeg kan dog ikke se hvad man skal bruge disse no-hit data til i op til 60 dage og synes ikke rigtig etaten kan forklare det.

24. februar 2021 kl. 13:30
Amazon-enheder gik i gang med at shoppe dukkehuse efter tv-indslag om fejlkøb (Version2)

Måske, men til gengæld er det ikke ualmendeligt at folk (inklusiv børn) bliver skudt hvis de gr ind på andre folks grund - så jeg håber at de fleste forældre har en klar politik her...

10. januar 2017 kl. 11:18
Aftale om NemID 2.0 faldet på plads: Papkortet får kniven (Version2)

Jeg læser det som at årsagen er at "pap" ikke er "bling" nok? I så fald synes jeg det er lidt tosset at skifte. De fleste har jo nok vænnet sig til at have det lille kort i punge e.l. og så er det jo heller ikke værrer?

30. juni 2016 kl. 15:14
Analyse: Netflix prøver alligevel at vinde kampen mod IP-grænseoverløbere (Version2)

Jeg har opsagt mit Netflix abbonement - der var for lidt indhold. Fik dog ikke set alle seriene, men jeg overlever nok.

6. april 2016 kl. 14:30
Farvel til klippekortet (Version2)

Det bliver sjældent nævnt i brokkekoret - men der er rent faktisk et reelt problem med falske klippekort - det ser vi nok ikke med rejsekortet.

Om mobiltelefonen er letteret end et kort ved jeg ikke - det er nok personli smakg. Men jeg tror at rejsekortet pr. mæssigt ville ramme plet hvis de lavede en god og logisk rejsekort app - som kunne erstattet plastikkortet til dem som ville det - og beholde plastikkortet til dem som synes det virker bedst.

9. februar 2015 kl. 09:08
Forbrugerombudsmanden til Rejsekort A/S: Få styr på rabat-info, saldo og historik (Version2)

@Kim, du kan også tanke op i de "store" automater der så vidt jeg ved står mindst 1 af på hver perron. Men jeg medgiver at det ikke er helt så let som med et personligt rejsekort med optankning. Jeg synes du overproblematisere det (som mange andre på disse sider gør). Det kan være det er "sjovere" men det er bare ikke sandheden. Glasset er i hvert fald halvt tomt (i bedste fald).

Mht klippekortet tror jeg at forfalskninger er det helt store problem.

4. september 2014 kl. 15:30
Forbrugerombudsmanden til Rejsekort A/S: Få styr på rabat-info, saldo og historik (Version2)

@Kim Jensen: Det passer jo simpelthen ikke! Der er et "anonymt" rejsekort der kan købes uden at du registreres eller forbinder det til en kort. Du forudbetaler f.eks. m. bank/kreditkort i automaterne eller kontant på nogle af de få billetkontorer. Det er måske ikke let men det er bare ikke rigtigt det du siger!

http://www.rejsekort.dk/koeb-rejsekort/voksen/rejsekort-anonymt.aspx

4. september 2014 kl. 15:01
Forbrugerombudsmanden til Rejsekort A/S: Få styr på rabat-info, saldo og historik (Version2)

@Henrik Hansen: Arh spis lige en kiks hva! Rejser flere gange om ugen i myldretiden via Nørreport (Kystabanan til metro) m. rejsekort og det er i hvert fald ikke rejsekortet som giver kaos! Det er simpelthen bare brok at påstå det!

4. september 2014 kl. 14:57
Forbrugerombudsmanden til Rejsekort A/S: Få styr på rabat-info, saldo og historik (Version2)

Hvad får forbrugerombudsmanden til at tro at rejsekortet tager hans udtalelser alvorlige?

PS: Har et rejsekort kører med det i HT området: STort set ingen problemer og meget godt tilfreds. Kunne ikke tænke mig et klippekort igen. MEN der er nogle hjørner som stadig mangler at blive gjort fast.

4. september 2014 kl. 14:53
Sådan opdagede pendler problemet med rejsekortets ‘NFC-parathed’ (Version2)

Hvorfor er det så vigtigt med de standere? Der er da allerede flere uafhængige systemer som sælger billetter uden standere via mobilen! Hvorfor ikke lave den sejeste rejsekort app - uden brug af standere - og så samle al mobil billet salg gennem denne via rejsekort kontoen! SÅ tror jeg projektet kunne holde masken! Behold bare kortet og lad alle konder få et - så kan de jo selv vælge - dem som har en telefon hvor app'en kan køre.

6. april 2014 kl. 15:59
Rejsekort-direktør positiv over for hjemmelavet NFC-app, der læser direkte fra rejsekortet (Version2)

Der er nok ikke megen tvivl om at skal rejsekortet reddes skal de skynde sig at udvikle en megasej app med at den funtikonalitet og brugervenlighed de kan presse ned i den og det kan kun gå for langsomt!

11. marts 2014 kl. 13:36
Kritik: Naivt at tro at Danmark er gået uden om NSA-aflytning (Version2)

Den eneste forskel til Echelon snakken for nogle år siden er at nu kan det ikke rigtig skjules. Danske FET skriver direkte at de spionerer - på venner og fjender - elektronisk og på andre måder. Det står i CIA's og NSA's mission statements at de skal gøre det.

Det ville da være mærkeligt hvis vi ikke hver især gjorde hvad vi kan. Selvfølgelig skal vi protestere - men det er så det. Så skal vi tage vores forholdsregler - inklusiv erhvervslivet.

28. oktober 2013 kl. 09:11
Sikkerhedsråd: Sæt skik på CPR og fjern identifikationen (Version2)

Som jeg ser det er problemerne opstået fordi CPR bruges til ting det ikke er beregnet til f.eks. opnåelse af lån, identifikation i banker mm.

Hvorfor skal skatteyderne betalefor det? Der er ikke mange andre lande som har et CPR system. I disse lande er det udgifter bankkundr etc. afholde. Lad dog bankerne (og deres kunder) tage hånd om dette problem! Det letteste ville nok være at ændre på persondataloven så det blev ulovligt for alle (inkl kreditorer) at registrere på CPR.

8. oktober 2013 kl. 10:07
Valg over internettet: Er det sikkert nok til fagforeninger? (Version2)

Uden at have den tekniske indsigt (jeg er kun en simpel kemiingeniør) kunne jeg dog godt forestille mig et system hvor "dobbelt luverterne" blev liggende indtil valghandlingen lukkede. I denne periode kunne man så udskifter "dobbeltkuverterne" lige så tosset som man ville. Så snart valghandlingen lukkede blev alle dobbeltkurverterne åbnet, den yderste kuvert (med afsendernavn) blev "smidt væk" og alle inderkuverterne med stemmer i blandet sammen, hvorefter disse blev åbnet og stemmerne optalt?

Er i øvrigt enig i at der i forbindelse med valg til en forening ikke behøves at være de samme krav som til et folketingsvalg.

PS: Har stemt og det så OK ud.

18. april 2013 kl. 10:29
Minister: Nu skal danskerne stemme elektronisk (Version2)

Jeg var engang af den opfattelse af ugyldige stemmer blev stalt med i "stemmeprocenten" og har stemt ugyldigt bevidst.

Men jeg fik så engang oplyst at selvom antallet bliver gjort op tæller de ikke med i "stemmeprocenten" - så der er ingen forskel på slet ikke at stemme. Måske andre også var af den misopfattelse og stemte ugyldigt bare for at vise at det er vigtigt at (kunne) stemme?

Mvh Morten

21. november 2012 kl. 12:49
Tillykke NemID: 310 millioner login på 1 år (Version2)

@Morten og Tore og andre NemID-entusiaster.
Bemærk venligst, at langt størstedelen af kritik intet har med papkort at gøre, men er rettet mod det strukturelle fundament under NemID. Man kunne sagtens lave en fin løsning, der for jer så identisk ud med det nuværende, men som ikke havde samme misbrugs- og overgrebs-potentiale som det nuværende. PAPKORTET ER IKKE PROBLEMET...!

Jeg er nu ikke NemID entusiast - men brugte alligevel en 5-10 minutter på at kigge alle argumenterne igennem i denne tråd og fandt at følgende negative argumenter blev anvendt: Implementering: 4 gange Tvang: 8 Sværere at bruge: 1 gang Pris: 1 Svartider:2 pap: 6

Med forbehold idet der jo er lidt "tolkning". Så pap er altså det næstmest anvendte argument langt foran implementering.

Mvh Morten

3. juli 2012 kl. 19:35
Tillykke NemID: 310 millioner login på 1 år (Version2)

Det virker altså som om der er nogen her på V2 som går mere op i deres netbank end sundt er. Jeg har et svensk system (også) og det inkludere at man SKAL have et chip kort (i mit tilfælde blev det så et VISA elektron) og en lille "ommeregner" som i modsætning til papkortet IKKE kan ligge i din pung! Jeg ved godt at knapper og elektronik er sejt (nej ikke ironi her) - men nogen gange må man sgu acceptere en lavpraktisk løsning når den rent faktisk virker: Papkortet er smart og det virker! Til alle jer der oplever lange logindtider (20-30 min) mv: I må være nogle virkelig uheldige personer simpelthen. Har aldrig oplevet lignende - og jeg bruger pappet flittigt!

3. juli 2012 kl. 08:13